5 juni KK op Utrecht Centraal

Op 5 juni 2017 doet Klangkörper een aantal performances tijdens de Culturele "Zondag" genaamd Utrecht Centraal. De hele binnenstad laat zien wat Utrecht zoal te bieden heeft op muziakaal gebied. We laten het publiek kennismaken met Mongoolse keelzang van Rowan Hartsuiker en de experimentele mondharpescapades van Danibal. Kom ook naar de Pieterskerk te Utrecht op maandag 5 juni om 14:00-14:30 en om 16:00-16:30.

Daarnaast zullen Danibal en Rowan nog te gast zijn bij het podium van de Concertzender.

> Klik hier voor meer info over dit evenement en Utrecht Centraal.

Sedaa in Beauforthuis

Zojuist gespot: een prachtig concert op 22 april as. in het Beauforthuis, Austerlitz. "Mongoolse keelzang, paardenkopviool & dulcimer.

De vier muzikanten uit Mongolië en Iran leggen de link tussen traditionele Mongoolse muziek en Oosterse klanken en creëert daarmee een geheel eigen en fascinerende wereld.

Zanger Nasaa Nasanjargal zingt in de typisch Mongoolse keelzangstijl, Naraa Naranbaatar bespeelt de Morin Khuur: een 2-snarige paardenkopviool. Ook de virtuoze dulcimer-speler Ganzorig Davaakhuu en de Iraanse multi-instrumentalist Omid Bahadori spelen op traditionele instrumenten."

Hun Huur Tuu in Lantaren Venster

Één dag voor Klangkörper #1, en wel op 13 januari, kun je in Rotterdam terecht voor de legendarische keelzangers van Hun Huur Tuu uit Tuva, Siberië. Sinds 1992 timmeren zij aan de weg en laten de wereld kennis maken met de bijzondere Tuvaanse traditionele muziek.

"Als je met je hoofd even helemaal ergens anders wilt zijn, dan ben je bij het optreden van de Tuvaanse Huun-Huur-Tu aan het juiste adres. Door de bijna buitenaards grommende boventoonzang waarbij je een fluitje hoort dat de wind nabootst, en de galopperende ritmes van de drums, zit je prompt op het paard met een koel briesje in je haar midden tussen de glooiende bergen en weidse steppen van Tuva in Centraal-Azië."

Kortom een mooie kans om een keer deze ambassadeurs de keelzang in levenden lijve te ontmoeten.